5 redenen waarom recruitment uitbesteden een briljant idee is.

Er is ruimte voor een nieuwe kandidaat binnen jouw organisatie. Of je bent opzoek naar nieuwe medewerkers ter vervanging. Maar hoe vind je de juiste kandidaat? En past deze kandidaat wel in het team? De truc is: goede recruitment. Je kunt dit – vanzelfsprekend – zelf doen. Maar je kunt het ook uitbesteden. Ontdek hier 5 redenen waarom recruitment uitbesteden een briljant idee is.  

Reden 1: Expertise

Hoe begin je met het aannemen van nieuwe medewerkers? Wat staat je allemaal te wachten? Heeft jouw organisatie wel de kennis in huis om het proces in gang te zetten? Het blijft niet alleen een vacaturetekst schrijven en wachten op reacties. Er komt veel meer bij kijken:

  • Welke kanalen ga ik inzetten?
  • Wat moet er in de vacature tekst
  • Wat moet ik vragen tijdens een sollicitatiegesprek?
  • Hoe weet ik of de persoon wel de juiste persoon is?
  • Past de persoon wel echt binnen het team?
  • En ga zo maar door

Reden 2: Zorgvuldig selectie proces

Daarnaast biedt een recruitment bedrijf een zorgvuldig selectie proces. Wij zien vaak dat door te weinig kennis en ervaring, de verkeerde personen worden aangetrokken of dat de juiste personen juist worden afgewezen. Hierdoor kan er dus een hoop ruis ontstaan. Daarnaast is kost dit veel extra tijd. Want hoe groot is de kans dat je weer opzoek moet naar een nieuwe kandidaat?

Reden 3: Candidate journey

Naast de expertise op het gebied van vacatureteksten schrijven en bekijken wat de organisatie nodig heeft, is er ook de candidate journey. De candidate journey is de reis die jouw sollicitant aflegt tijdens het vinden naar de nieuwe baan. Hierbij is het van belang dat je er de juiste verhouding is tussen strategie en de content die erbij past. Dus hoe wil jij de potentiële kandidaat benaderen en welke tekst hoort hierbij. Maar denk ook aan snel reageren op de motivatiebrieven of de vervolgstappen benoemen.

Wil jij ontzorgt worden in de candidate journey? Neem dan contact met ons op.

Reden 4: Administratie nieuw personeel

Je hebt iemand aangenomen. Gefeliciteerd! Nu komt de rest erbij kijken. De administratieve rompslomp. De handtekeningen op de juiste plekken of zijn er nog belangrijke documenten nodig? Vergeet ook niet de onboarding van jouw nieuwe medewerker! Wat heeft hij of zij allemaal nodig op de eerste werkdag? Misschien zijn er dingen die voor jou heel vanzelfsprekend zijn, maar die je vergeet voor nieuwe werknemers. Allerlei aspecten die een recruitment bedrijf voor je uit handen kan nemen.

Reden 5: Volle focus

Recruitment kost eenmaal veel tijd. Tijd die je moet vrijmaken tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Of je doet het er even bij. Je hebt er dus niet echt de volle focus voor. Je moet jouw eigen taken ten slotte ook nog doen.

Het uitbesteden van de recruitment zorgt ervoor dat jij en de rest van jouw collega’s zich kunnen focussen op de processen van het recruitment bedrijf. Doen waar jouw organisatie goed in is en blij van wordt.

Hulp bij recruitment – alleen wat je daadwerkelijk nodig hebt.  

Je kunt bij ons de volledige recruitment uitbesteden. Of een deel hiervan. Denk aan advies over de vacaturetekst of onboarding.

Onze dienstverlening is schaalbaar en praktijkgericht. Zo investeer je alleen in de zaken die jouw organisatie nodig heeft. Benieuwd naar de mogelijkheden?