HR beleid dat meegroeit met je organisatie

Het is natuurlijk fijn als de zaken goed gaan en je bedrijf toeneemt in omvang. Maar wanneer je bedrijf groeit, krijg je in toenemende mate te maken met beheersproblematiek. Het wordt lastiger om alles te overzien. Taken vervagen en de sociale afstand onderling neemt toe.

Zonder duidelijk beleid, loop je het risico dat afdeling A heel anders omgaat met medewerkers dan afdeling B. Een uniform HR beleid geeft richting aan de manier waarop zaken met medewerkers worden behandeld.

Een onmisbaar onderdeel van een goed HR beleid is een strakke administratie. Vakkundig samengestelde documenten bieden duidelijkheid en rust voor alle betrokkenen. Is jouw HR administratie op orde?

Als de sociale afstand toeneemt, dan kan ook het verzuim van medewerkers toenemen. Ziekmelden wordt anoniemer. Heb je momenteel te maken met (langdurig) verzuimende medewerkers? Bekijk dan ook eens onze pagina Verzuim & Re-integratie.

HR instrumenten

Je medewerkers vormen de motor van je organisatie. Gemotiveerd, gezond en gelukkig personeel is een belangrijke voorwaarde voor het succes van je organisatie. Leuk werk, fijne collega’s en een eerlijke beloning zijn daarbij kernvoorwaarden.

Naast gezellige collega’s en een fijn loon, zijn persoonlijke groei en ontwikkeling belangrijke factoren die van invloed zijn op het geluk en de motivatie van je medewerkers. Je kunt de groei en ontwikkeling van je medewerkers op verschillende manieren stimuleren, bijvoorbeeld door het aanbieden van een opleiding of coaching.

Welk instrument zou een mooie bijdrage leveren aan het HR beleid van jouw organisatie? Wij helpen je graag bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve HR interventies op maat.

  • HR cyclus (functioneren, jaargesprekken) en prestatiemanagement
  • Functiehuis en functieomschrijvingen
  • Arbeidsvoorwaardenpakket en beloningssystemen
  • Faciliteitenregeling (na)scholing

Information based HR

Bewezen effectieve HR interventies, daar houden we bij Heron van. Geen quick-fix of hip instrument voor een complex probleem, maar een oplossing die werkt. Daar waar het nodig is. Daarom onderbouwen wij onze aanpak zo veel mogelijk met data en ervaringen uit de praktijk. Lees hier meer over onze aanpak.