Vacature schrijven

Het begint allemaal bij het schrijven van de vacature. Een goede vacaturetekst trekt de juiste kandidaten aan, voorkomt teleurstellingen en vermijdbaar personeelsverloop. Onze medewerkers kunnen je helpen bij het opstellen van een aantrekkelijke vacature met onder andere:

  • Heldere en sprankelende teksten
  • Duidelijke omschrijving van de functie
  • Passende arbeidsvoorwaarden
  • Verwachtingsmanagement

Recruitment marketing

Wie is je ideale kandidaat? En hoe bereik je die? Hoe goed je vacaturetekst ook is, potentiële sollicitanten moeten hem nog wel lezen. Welke middelen en kanalen hiervoor nodig zijn, hangt af van je situatie en je doelgroep. Met recruitment marketing zorgen wij ervoor dat je de juiste mensen bereikt met jouw vacature.

Candidate Journey

De eerste sollicitaties komen binnen. Korte lijnen en duidelijke communicatie is essentieel om afhakende sollicitanten te voorkomen.

Laat motivatiebrieven niet ondersneeuwen in je mailbox. Stuur liever op korte termijn een reactie waarin je bedankt voor de brief en de vervolgstappen uitlegt. Zo geef je een professioneel en aantrekkelijk beeld af van je organisatie.

Wij kunnen zorgen dat de candidate journey van jouw kandidaten gesmeerd verloopt. We volgen altijd op, handelen altijd af en bellen altijd terug.

Selectie van kandidaten

Sollicitaties zijn natuurlijk heel fijn, maar ze leveren ook extra werk op. Motivatiebrieven en cv’s lezen en beoordelen, kandidaten selecteren, sollicitatiegesprekken voeren, opvolgen… We kunnen ons voorstellen dat je hier wellicht niet de tijd of capaciteit voor hebt.

Laat ons de selectie van kandidaten van je overnemen. Van de cv beoordelen tot de opvolging na het gesprek. Je vertelt ons wie je zoekt, dan gaan wij voor je aan de slag.

Onboarding nieuwe medewerkers

Een geschikte kandidaat gevonden? Dan is het tijd om alles op orde te maken zodat je nieuwe medewerker een goede start kan maken.

Wat heb je nog nodig voor je administratie? We checken natuurlijk de documenten die bij iedere onderneming in de personeelsdossiers behoren, maar kijken ook verder dan dat. Denk bijvoorbeeld aan (branche)specifieke documenten zoals een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), beroepsregistraties of diploma’s.

Wat moet de nieuwe medewerker weten voor zijn eerste werkdag? Zaken die voor jou inmiddels gewoon zijn, zijn niet per se vanzelfsprekend voor een ander. Wat is de bedrijfscultuur? Welke privacy- en veiligheidsvoorschriften gelden er? Dresscode?

Laat ons je helpen bij de onboarding van nieuwe medewerkers om ervoor te zorgen dat ze zich zeker en snel op hun plek voelen. Bovendien staan alle handtekeningen op de juiste plek, is je HR administratie op orde en komt je nieuwe medewerker goed beslagen ten ijs. Dat komt de efficiency ten goede: medewerkers die goed ingewerkt worden, kunnen sneller gaan doen waar ze voor zijn aangenomen.

Hulp bij recruitment – Alleen wat je nodig hebt

Je kunt ons natuurlijk de volledige recruitment laten doen, maar dat hoeft niet. Wellicht wil je alleen hulp bij het schrijven van een vacaturetekst of advies over onboarding. Dat kan!

Onze dienstverlening is schaalbaar en praktijkgericht. Zo investeer je alleen in de zaken die jouw organisatie nodig heeft.

HR ondersteuning op maat

Wil je graag de juiste, veelbelovende kandidaten aantrekken? Of zit je met een andere HR gerelateerde vraag? Laten we samen eens kijken naar jouw situatie.