Veranderingen binnen een organisatie? Die komen regelmatig voor. En of deze nu groot of klein zijn, weerstand bij de medewerkers is niet geheel onbekend. Maar hoe krijg je medewerkers mee in verandering? Wij helpen je op weg met deze manieren om weerstand weg te nemen.

Eindelijk de juiste kandidaat voor die éne functie gevonden? Tijd om je nieuwe medewerker te onboarden. Maar hoe ga je dit soepel laten verlopen? Dit proces is ten slotte de eerste kennismaking met de organisatie. En deze nieuwe collega, die wil je natuurlijk behouden en niet na de onboarding weer weg hebben. Hoe je dit doet? Wij vertellen het je.

Ziekteverzuim. Kort of lang, met medewerkers krijg je hier als werkgever mee te maken. Maar deels kan voorkomen worden. Ga voor het voorkomen van ziekteverzuim, in plaats van genezen. Lees verder wat jij als werkgever kunt doen.

Je merkt als werkgever of manager dat de teamsamenwerking niet helemaal lekker loopt. Maar waar kan dit aan liggen en hoe kun je dit verbeteren? Wij leggen het uit aan de hand van de Lencioni piramide. En geven jou 6 tips voor het verbeteren van de samenwerking.

Als je met je werkgever of werknemer afspreekt het dienstverband te beëindigen door middel van een beëindigingsovereenkomst, bevat deze overeenkomst vrijwel altijd de afspraak dat een (transitie)vergoeding wordt betaald als compensatie voor de nadelige gevolgen van het eindigen van het dienstverband. Jouw werkgever zal echter niet bereid zijn om een vergoeding aan je te betalen, als je tijdens de onderhandelingen over een beëindigingsovereenkomst al (bijna) een nieuwe baan hebt. In principe moet je dan namelijk zelf ontslag nemen. In deze blog lees je waar je in een dergelijke situatie op moet letten.